7 Ağustos 2009 Cuma

Avrupa DESERTEC güneş enerjisi


Kuzey Afrika, en büyük güneş enerjisi projesi hiç şimdi başlatılan çölde. Giriş güneş, çıkış elektriktir. Avrupa Güneş Projesi DESERTEC de Avrupa enerji kaynakları ile boyunca.

Fikri, birkaç yıldır değişik örgütler ve çokuluslu ortaklıklar oynadığı, şimdi gerçekten başlar. Gerek Avrupa Birliği, Club of Rome, Birliğin Akdeniz dünya of, Akdeniz dünya ve Kuzey Afrika ve Trans-Akdeniz Yenilenebilir Enerji İşbirliği (TREC) Desertecplan sürdürülebilir bir düzeyde.

Mükemmel zamanlama
Yirmi Almanca şirketleri bir konsorsiyum son bu finansman sorumlu olacak gösterdi ve proje için start verdi. Diğer şeylerin yanı sıra, şirketin Siemens, Alman Bankası, Münih Re ve enerji sağlayıcıları RWE ve planlarının arkasında sonsuzluk Arden açın. "Şimdi bu girişim için mükemmel zamanlama bizim ekonomileri, kaynakları ve acilen yeni bir ivme ihtiyaçlarını iklim değişikliği başlatmak için," diyen Alexander Mohanty, reinsurer Münih Re sözcüsü söylüyor.

Yüzde 15 Avrupa enerji
Uzmanlar için, gazete Sueddeutsche Zeitung yazıyor yatırım maliyeti, bir, Avrupa Güneş Projesi DESERTEC 400 milyar avro göre. 350 milyar euro olan kurulumu ve yapı ise, geri kalan yüksek gerilim DC ve pompaladı olduğunu. Ve Sahra Avrupa ulaşım için daha Sadece akış.

Plan ve Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), yüzde 15 Avrupa enerji kapağını için güneş enerjisi, bu yüzden ucuz bir alternatif rakamlara göre. DESERTEC son derece merkezi bir güneş enerjisi projesi, New York Times yazar. İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri zaten Cezayir, Mısır ve Fas, yapım aşamasında projelere güneş santrali inşaatı başladı. Ayrıca Ürdün ve Libya'da planlanmaktadır tesislerinde, TREC giriş yapın. Üretim en güney alanlarda, özellikle Suudi Arabistan ve Güney Sahra ülkeleri sınırlı olacaktır.

Çölde gelen güneş altı saat
Projenin Kuzey Afrika Bölge açıkken, yaklaşık dokuz milyon kilometre kare kapalı olacak. In the summer there is 50 sıcaklık artışı için, 60 derece santigrat. Çölde gelen güneş ışığına "Altı saat bir yıl" tüketen insanlık için daha fazla enerji yaratacak, Club of Rome, yeni çalışmada. Teçhizatları ile bir zincir birlikte güneş enerji aynalar ve türbinleri için buhar üretmek için kullanın.

Sistem enerji deposu olduğu bir enerji kaynağı, hatta geceleri ve kötü hava koşulları dönemlerde. Sonunda, boş Avrupa pazarlarına elektrik transfer olması gereklidir. Bu kalan ısı deniz suyu veya soğutma ve desalinasyon için kullanılabilir. "Bu proje, ancak güçlü bir sinyal yenilenebilir enerji yatırım sadece ekolojik açıdan sonucu değil gönderir de ekonomik döner," The Financial Times, Almanya yazıyor. Ayrıca, bu süreç içinde hiçbir sera gazları, hayır iyi ve atık üretimi, Ortaklık Güneş Enerjisi için söylüyor.

Eleştiri
Herkes sürdürülebilir alternatif etkilendim olduğunu. "Bazı neden euro ve özütleme ve güneş ışığı taşımacılık alanında yatırım için milyarlar vardır, don't understand sırasında enerji Avrupa üretilen" olabilir, TRANS-Rating konsantre Güneş Termik Santralleri (CSP) senaryo 2050 için. Avrupa Sürdürülebilir Enerji Avrupa enerji ihtiyacı büyük çoğunluğu için uzatılmış olmalıdır. TREC geri top oynar ve Avrupa ülkelerinde DESERTEC elde olarak iklim değişikliği üzerindeki hedeflerini bir parçası yatırım söyledi.

Maliyetleri hakkında eleştiri bile TREC burada: "Avrupa, ancak Kuzey Afrika'da alternatif ucuz rüzgar ve güneş şeklinde gerçekten kendine yeterli enerji vardır. Ama güneş enerjisi şirket Güneş Dünya şüpheci kalır. Müdürü Frank Asbeck bir Sueddeutsche Zeitung ki petrol olarak nitelendirilmesine aynı bağımlı konum için tehlikeli olduğunu söyledi zaman güneş santralleri politik istikrarsız ülkeler bulunmaktadır. Bu tablo da ayarlanmış olmalıdır.

Da İtalya, İspanya, ABD gibi zaten projenin arkasında ülkeleri sözlerine ekledi. Fransa Ancak, atom enerjisi üzerinde gazete koy.

Gazze için Güneş enerjisi?
Bu DESERTEC kavramını ve uzun hatta öneriyor bir güneş enerjisi ve Mısır'da "Gazze için potansiyel bir uluslararası kurtarma programının bir parçası olarak inşa su projesi". TREC bu konsantre CSP, projenin maliyeti aşağı süre sosyal ve siyasal sorunlar olabilir getiriyor tutar. Gerekli yatırım yaklaşık 5 milyar Euro olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder