7 Ağustos 2009 Cuma

Afrika’daki baz istasyonlar güneş enerjisiyle çalışacak.

Ericcson ve Orange Guinea Conakry, Afrika’da çok sayıda baz istasyon kuracak. Bu istasyonların en önemli özellikleri çevreye duyarlılıkları olacak. Şirketlerin söylediğine göre istasyonların enerjisi güneş enerjisi ve dizel pillerle sağlanacak.

Cep telefonu kullanımı Afika’da gün geçtikçe artıyor. Bununla birlikte doğal kaynaklara ve ekolojik yaşama zarar vermemek için dev bir adım atılıyor. Daha önce bulunan baz istasyon altyapıları kullanılacak fakat çevreye dost bir yapı için parçalardan bazıları yenilenecek.

Orange Guinea Conakry, elektrik tüketimini ve sera gazlarının salınımını önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. Yine de normal dizel pillerin bir zayıf noktası var. Şarj edildikçe etkinliklerini kaybediyorlar.

Pillerin ömrünü artırmak için Ericsson enerji tüketimini düşürmeyi planlıyor. Ericson Afrika Başkanının yaptığı açıklamaya göre; fosil yakıtlarının kullanımının kısıtlanması, çevre sağlığı için çok önemli. En güzeli de çok düşük harcamalarla, Afrika’da kesintisiz iletişim sağlanabilmesi.

The Orange Group 2009 yılına kadar güneş enerji ile çalışan 1.000 istasyon kurmayı hedefliyor. Şirketin diğer hedefiyse karbondioksit salınımını 2020′den önce yüzde 20 azaltmak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder